,

Hvad er røgfri tobak?

Har du hørt begrebet røgfri tobak og synes du det lyder lidt selvmodsigende? Så kan du her blive klogere på hvad røgfi tobak egentlig er og hvad der går under denne kategori.

Der findes en række produkter som går under røgfri tobak. Her tager vi fat i de 3 mest anvendte, som er snus, nikotinposer og tyggetobak.

Snus

Første produkt i kategorien er snus. Snus er små portionsposer, som blandt andet indeholder tobak og nikotin. De små poser placeres under overlæben og der frigiver de nikotin i mundens slimhinder hvorefter det trænger ind i blodet. Udover nikotin indeholder de tobak der er tilsat vand, fugt- og ph-regulerende stoffer, salt samt smagsstoffer.

Nikotinposer

Forskellen på snus og nikotinposer, også kaldet Nikopouches, er at nikotinposerne ikke indeholder tobak. De indeholder nikotin og smagsstoffer, som giver poserne smag og de placeres også under overløben. Fordi der ikke er tobak i er nikotinposerne hvide, hvorimod snus poserne er brunlige.

Tyggetobak

Tyggetobak er det sidste produkt i kategorien som vi vil nævne. Det er anderledes fra de to andre produkter fordi det skal tygges. Snus er pulveriseret tobak som derfor ikke kan tygges, men tyggetobak er forarbejdet og groftskåret, så det er beregnet til at man kan tygge det.

Snus er ulovligt at sælge i Danmark, men tyggetobak og nikotinposer er fortsat lovlige. Udover de tre nævnte produkter, er der også tobakspastiller som også kaldes skrå og pulvertobak som også kaldes snuff.

Nu er du blevet klogere på røgfri tobak!