Danmark i føretrøjen i vindmølleteknologi

Siden 1970’erne har Danmark været i gang med at forske i vindmølleteknologi. Vindmøllerne er med tiden blevet større, og de kan dermed producere mere energi pr. enhed. Når først de fysiske vindmøller ér producerede, er udvindingen af vindenergi uden forurening. Der er således tale om en grøn udvinding af energi. Dette skal vi i Danmark være glade for, da der er masser af vind at udnytte; specielt ved Vestkysten. Det er også her, at vi kan betragte de store vindmølleparker. Når vind og vejr rusker i vindmøllerne kan det til tider være noget af en udfordring at holde dem uden skader. Her kommer PolyTech ind i billedet.

Enhver vindmølles bedste ven

Vindmølle industrien kan prise sig lykkelig for PolyTech, der siden 1994 gerne har stillet sig til rådighed for vindmølleindustriens aktører. PolyTech designer, udvikler, producerer og optimerer teknologier til at beskytte vindmøllerne i vejrets ubestandighed. PolyTech har testcentre i Bramming og Herning, hvor de laver test af vindmøller. Syv år i streg har PolyTech’s vækst gjort dem værdige til at modtage en pris i forbindelse med Børsens kåring af Gazellevirksomheder. PolyTech har gennem årene haft en stabil vækst og overtog i 2018 GLPS A/S, der dermed gjorde dem til førende inden for Lightning Protection. Dette opkøb satte ekstra fokus på Lightning strike protection – specielle lynbeskyttelsesteknologier. PolyTech har også faciliteter i Kina, Mexico og Colorado. Det er i sandhed en global virksomhed. Læs mere om www.poly-tech.dk

Beskyttelse mod lyn

Det kan godt blive til mange lyn i løbet af en vindmølles levetid, hvilket kan være ret ødelæggende for vingerne, hvor lynene typisk rammer. Alt efter hvor vindmøllerne er placerede, kan en vindmølle være udsat for op til 25 lyn på et år. Gennem research & development har PolyTech opfundet et helt koncept, der kan afværge skaderne ved lyn. Når PolyTech udvikler nye teknologier, er det smart, at de har deres egne testcentre, så der ikke er langt fra idé til handling. Da det er videnskrævende teknologier, de udvikler, kan det være en længere læringsproces. Heldigvis er det nogle af de bedste ingeniører, der arbejder på projekterne hos PolyTech. Det ses tydeligt på de endelige produkter, der bliver udbudt til kunderne.